Hillerøds kulturpris 2006 til Eva Myhre
Lagt pĺ nettet 26.04.2006

Eva Myhre kulturprismodtager 2006
Eva Myhre kulturprismodtager 2006

Eva Myhre modtog i aftes Hillerøds kulturpris 2006 for årtiers arbejde med kunst og kultur for kommunen.


Folk er velkomne.

- Vi er ikke et behandlingsted, vi er bare et sted, hvor folk er velkomne, men selvfølgelig stiller vi kvalitetskrav. Det skal være mest muligt renæssance - også selvom vi bruger et par gamle underbukser til at sy af. Folk skal føle, at de har det rart, og de skal bare yde, hvad de kan yde, fortæller Eva Myhre, der i sin tid var med til at starte Klaverfabrikken.

Selvom hun er glad for at modtage kulturprisen, så protesterer hun mod at være centrum.

- Vi laver det jo sammen. Man skal ikke trække en enkelt person ud, og jeg føler ikke, at jeg har gjort noget specielt. Man kan vælge at arbejde sammen med mennesker, og det gør jeg - det er en udveksling, og vi har det sjovt, men jeg har selvfølgelig en viden på området, siger hun.

- Er der aldrig nogen i systuen, du ikke bryder dig om?

- Lad mig fortælle en historie. Engang havde jeg en ung mand, der var ude i nogle problemer. Han boede i en skurvogn, og der var vist noget med noget narkotika. Har du aldrig taget stoffer, spurgte han mig engang. Johh, det var vældig lidt, genfortæller Eva Myhre og spørger journalisten, om han har prøvet.

Ingen han får tænkt sig om, som man jo bør i sådan en situation, er Eva Myhre videre i sin beretning - stoffer gav ikke Eva noget, og det fortalte hun den unge mand.

- Du bliver høj på mennesker, du, sagde han, og det er rigtigt, men selvfølgelig kan jeg blive irriteret. Jeg er ikke noget overmenneske, og det kan da være, at jeg bliver en sur gammel kælling. Når der er stress, når det rigtig koger, så kan jeg godt mærke, at jeg er blevet ældre, men hva' faen, det er jo ikke sådan... Det går på jävla vis. Jeg elsker jo at være her.

Hun styrer i øjeblikket den systue, der klæder Hillerød på til renæssancen, og hvis man skal gøre status over hendes indsats for kunst og kultur i Hillerød, så kræver det, at billedet af hende bliver mindre for at gøre plads til selve teksten.

Det ville givetvis glæde Eva Myhre, der i aftes modtog kommunens kulturpris på Kulturelt Forums for-årsmøde, fordi hun hader at blive fotograferet - så handler det for meget om hende som person og ikke de mange mennesker, hun samarbejder med, når systuen på Klaverfabrikken bag biblioteket koger af travlhed.

Siden 1980"erne har hun stået i spidsen for talrige beskæftigelsesprojekter ud fra den kongstanke, at når folk fik øjnene op for deres kreative evner, ville de få selvtillid til at komme videre. Og den kongstanke er bibeholdt i Klaverfabrikkens systue. slotKlippet fra Frederiksborg Amts Avis

Udskriv} | Send | Hits: 2461 |