En weekend på Rønshoved Højskole
Lagt pĺ nettet 24.10.2007

Knud Volsing skriver om Rønshovedkurset, hvor han deltog i scenografikurset.
Testbillede
Testbillede

.

I weekenden d. 21-23/9 -07 var der Sønderjysk Kreds traditionsrige Rønshoved Kursus, det vel nok største kredskursus der har overlevet i 24 år, og kurset bar præg af at det er rutinerede folk der står ved rorpinden, fra ankomsten fredag hvor modtagelses komiteen delte div. materiale ud og anviste værelser, til vi søndag eftermiddag drog af sted igen var der intet der haltede, så tak for en god oplevelse.

Men der imellem de 2 tidspunkter skulle der jo gerne læres noget og undertegnede var på scenografidelen af kurset hvor det var Peter Rafn Dam der var lærer, et godt kendt navn inden for DATS, og vi var et lille hold på en 9 stk. spredt i alderen fra først i tyverne til først i halvfjerdserne, så der var en masse forskellige indgange til kurset, og Peter startede med at sige, lige med hvad så havde vi alle de penge som det ville kræve at lave det vi opfandt (d.v.s. vi skulle ikke starte med at begrænse os.) enhver scenografs drøm.

Fredag startede vi lidt forsigtigt op med et par små opgaver med et par små tekstbider og lidt løse streger, og der blev lørdagens store opgave så også præsenteret, vi skulle ind til Kollund og se Kollund Kirke som er fra først i 70’erne målsætte den fotografere osv. Så vi ud fra evangeliet til første søndag i advent, et digt ”Guds Hus” at Henrik Nordbrandt som er ateist og et uddrag af dramatikeren Morti Wiske’s stykke ”Kains Mærke” de tre dele skulle sættes sammen så det kunne afleveres til instruktøren, og så var det op til ham at få dramatikken til at fungerer, vi arbejdede så i 3 hold og det blev til 3 vidt forskellige løsninger, med alt lige fra en start nede ved Flensborg Fjord og en totaloplevelse i en multimedieverden blandet med musik og skuespil, lys m.m. over til et forslag hvor publikum næsten blev indfanget af scenografien.

Essensen af alt dette er at starte med at tænke vildt og derefter så kan man skrælle lag af, til man dels kommer ind til kærnen i det man vil frem til, og også der, hvor der for de fleste af os i amatørteaterets verden også er økonomi til det tænkte.

Søndagen blev så brugt på at finpudse og lave en lille udstilling for resten af de ca. 100 kursister.

Så som nævnt i starten en rigtig god weekend, og jeg er sikker på det ikke bliver mit sidste Rønshoved Kursus.

Knud Volsing
FAK og Støbeskeen Frederiksværk

Udskriv} | Send | Hits: 1532 |