Dats kursus ”Overblik Bag på Scenen"
Lagt pĺ nettet 07.02.2008

Dats inviterede til en spændende weekend på Skanderup Efterskole.


 

Modul 1: Fredag den 25. jan. og lørdag den 26. jan. 2008

Vi var seks der fulgte opfordringen og deltog ved det første modul ud af 3 i kursus rækken ”overblik bag scenen”, det handlede om at konstruere scenebilleder.


Skanderups efterskolens elever opførte ”Molin Rouge” og kursusdeltagerne blev sammen med forældregruppen inviteret til at se stykket.. Det blev til en god oplevelse, at se 100 elever sammen med lærerne i løbet af en uge, 5 dages intensiv arbejde, med sang, dans, kostumer, musik, film og billeder, kunne præsentere en flot musical.


Efter forestillingen blev vi vist rundt i de forskellige arbejdsrum og fik vist deres lyd- og lysudstyr, der var en hver amatørteaters drøm. Højteknologisk afvikling alt foregik via computere.


Alle indtrykkene fik lov at sætte sig med noget god teatersnak med en af de andre involverede lærere, ud over Anne, som var kursist og også lagde hus og langbord til denne ost og rødvins seance.


Lørdag morgen gik vi sammen i gang med vores underviser Peter Rafn Dam, der havde valgt stykket ”De glemte børn” som udgangspunkt i scenesætningen.
Vi arbejdede i 2 grupper og efter en times intensiv diskussion, brainstorm, tegning og første udkast til sceneriet præsenterede vi oplæggene og harmoniserede derefter begge gruppers ideer. En meget intens måde at arbejde på, og vi havde ved dagens slutning en model med teaterscenen og kostumerne var der lavet farveforslag til.


Peter som kursusleder har været god til at fange gruppens ideer og hjælp os til, med at bringe dem til et færdig resultat, som vi alle var meget tilfredse og glade med. 


Dette kursus har været intensivt og lærerigt og vi håber at rigtig mange har lyst til at deltage i del 2 og 3 som foregår her på Sjælland, se mere på www.dats.dk under kursus katalog. Man kan sagtens deltage selv om man ikke har været på del 1.

 Knud, Tonni og Silvia / Støbeskeen, Frederiksværk
 
 

Udskriv} | Send | Hits: 2010 |