Beretning fra sminkekurset
Lagt pĺ nettet 09.12.2008Lørdag – søndag den 8.-9. nov. 2008 havde DATS Frederiksborg Amtskreds arrangeret et sminkekursus, som blev afholdt i Støbeskeens lokaler i Frederiksværk. Ud af de 8 deltagere var de 7 fra Støbeskeen, så placeringen var velvalgt.
Da instruktøren Ine Larsen, der er uddannet makeupartist, havde arrangeret alle sine medbragte pensler og mange remedier, var hun klar til at trylle med farver og skygger. Undervisningen foregik på den måde, at Ine først sminkede en af os som model, hvorpå vi to og to forsøgte at gøre hende kunststykket efter på hinanden. Lørdagens program var at sminke den ene side af ansigtet gammelt – og her blev rynker tegnet op, bryn forsynet med hvide hår osv., og ikke mindst blev rynker fremhævet ved hjælp af flydende latex –mens den anden side af ansigtet først blev sminket smukt og ungdommeligt, hvorpå vi ”ødelagde det hele” og forsynede den del af ansigtet med et flækket øjenbryn og et blåt øje.
Kursuslederen var Knud Volsing fra FAK DATS’ bestyrelse, og da Knud er en ivrig fotograf med et fantastisk kamera, blev alle stadier af forvandlingerne grundigt foreviget.
Om søndagen forsynede vi hinanden med et større acne-udbrud på den ene ansigtshalvdel, mens den anden halvdel blev kraftigt tegnet op, så skarpe skygger og masser af sort omkring øjnene og en lille stribe blod i mundvigen forvandlede os til vampyrer. Vi lavede også store brandsår i flere stadier, så vi fint kunne have indgået i en eller anden større brandøvelse.
Under frokosten en af dagene snakkede vi om, at vi ofte har brug for at kunne skjule (især kvinders) tatoveringer samt andre ofte forekommende småproblemer. Desværre glemte vi det, fordi vi var så optagede af de andre ting. Vi havde alle sammen et stort udbytte af kurset, og vi kunne vist ikke rumme mere efter de to dage, men ud over de nævnte forglemmelser kom nogle af os allerede under sminkningen til den forestilling vi samtidig medvirkede i, i tanke om flere ting vi gerne ville lære. Så derfor håber vi, der bliver mulighed for at arrangere et fortsætterkursus næste år. Meget gerne med Ine Larsen, som kun lærte os en lille flig af alt det, hun kan.
Venlig hilsen
Bodil Sixhøj Hyldahl

Udskriv} | Send | Hits: 1510 |