Gigant maskekursus på Ærø
Lagt pĺ nettet 04.03.2009


Der er Gigant - kursus på Ærø, som finder sted i et 2 ugers forløb fra 18. - ca. 31. maj 2009. Vi arbejder fra mandag - fredag fra kl. 10 - 17. Afslutningen ligger ikke helt fast endnu.
Workshoppen har sin egen webside: www.giganterne.dk og man kan tilmelde sig nu ved at følge anvisningerne på websiden.

Workshoppen støttes af Udviklingsfonden Værftet, Ærø, som samtidig sponserer 2 fripladser til 2 Ærøboer. ( Ærøboer: Ring til Helge desangående!)
Ideen med Giganterne er at de skal være en del af Ærø Internationale Maskefestival, som afholdes 18.- 21. juni 2009 www.maskefestival.dk

Ærø har de 3 smukkeste indsejlinger som afslutter 3 skønhedsmættede færgesejladser. Giganterne skal byde tilrejsende behørigt velkommen med dansende / bevægende giganter ved indsejlingerne forhåbentligt både i Søby, Marstal og Ærøskøbing - placeret der hvor de er mest synlige fra færgerne på længst afstand.

Således vil de giganter der bygges på workshoppen være til brug under festivalen 18. – 21. juni 2009, og det er håbet at workshop deltagerne da vil vende tilbage og optræde med giganterne.

Det er vigtigt at deltage i begge uger.

Underviserne er Andrew Kim og Kathy Bradley som er de kunstneriske ledere af Thingumajig Theatre, Vest Yorkshire England. Thingumajig Theatre er et dukke - og masketeater kompagni, som har specialiseret sig i skabelsen af Giganter (Gigant Puppets) til parader og festivaler, og som skaber smukke dukketeaterforestillinger
Andrew er dukke- og maskemager, performer og instruktør, født i Korea men opvokset og uddannet i USA Andrew har skabt og spillet dukke- og maskeforestillinger, lavet parader og middelalder-processioner i flere end 15 år med In the Heart of the Beast Theatre, Bread & Puppet Theater, San Francisco Mime Troupe og Horse & Bamboo. Andrew har studeret traditionel maske dans i Korea og Bali, maskeskæreri i Bali og klovneri på Dell'Arte School of Physical Theatre i USA. Andrew har arbejde som organisator for en række lokalsamfunds festivitas og står som en af hovedkræfterne i sin hjembys årlige Hebden Bridge Handmade Parade.

Andrew har endvidere instrueret Theatret Thalias Tjeneres forestilling Den store Bastian.
PĂĄ Workshoppens og Maskefestivalens vegne

VH Helge Jørgensen maskefestival@gmail.com - mobile +45 29 80 36 62
www.maskefestival.dk

Udskriv} | Send | Hits: 1377 |