Mastodonterne flytter til Hillerød
Lagt pĺ nettet 15.01.2004

Af Steen LĂĽnell
Teaterforening haves - Kommune søges. Pludselig viste det sig at blive til virkelighed.
Knud Christensen og Steen LĂĽnell
Knud Christensen og Steen LĂĽnell

Teatergruppen Mastodonterne besluttede enstemmigt på deres ekstra ordinære generalforsamling onsdag aften, at forlade Fredensborg-Humlebæk Kommune, for at rykke hele teaterforeningen til Hillerød Kommune, hvor man har fået et attraktivt tilbud.
Mastodonterne har i de seneste par år, ikke søgt om driftsstilskud hos Fredensborg-Humlebæk Kommune, men kun haft brug for et sted at bo. Her blev man spist af med lejede lokaler for 60.000 kr. årligt på rensningsanlægget i Fredensborg.


Teaterdirektør Steen Lünell fortæller at de længe selv har ønsket et andet sted at bo, og havde i sjov sagt: Teaterforening haves - Kommune søges.


Pludselig viste det sig at blive til virkelighed. Hillerød kommune stod med et gammel nedlagt fjerkræsslagteri på Smørkildevej ved kræmmermarkedspladsen, som Mastodonterne kvit og frit kunne overtage.


Borgmester opbakning

Steen Lünell glæder sig til at indvie "Mastogården" med et stort skilt på gavlen. Her er der ca. 800 m2 at boltre sig på. Der kan øves, bygges, syes og der er plads til administration. Det var ikke svært at tage i mod Hillerød Kommunes gode tilbud, siger Steen Lünell.

Hillerød har alt hvad man kan ønske sig. Et godt og sundt erhvervsliv, gode sportsfaciliteter, kulturhuse, byfestival og et samle handelsliv, men ingen teaterforening. Da Fredensborg-Humlebæk Kommunes borgmester John Hemming hørte om Mastodonternes gode tilbud, opfordrede han selv foreningen til at flytte, da hans egen kommune ikke længere kan tilbyde den fortsat voksende teaterforening gode og fremadrettede vilkår.


Skatteøen

Årets store musicalopsætning bliver Skatteøen. Der afholdes audition fredag den 30.januar til søndag den 1. februar på Hillerød Byskole. I år søges der piger fra minimum 15 år og opefter og drenge fra 10 år og opefter. Så går man rundt med en Jim Hawkins eller John Silver i maven, skal man tilmelde sig til audition via hjemmesiden www.mastodont.dk . Her fremgår det også hvilke krav og forventninger der stilles til ansøgeren.

Mastodonterne har ansøgt Slots- & Ejendomsstyrelsen om at benytte området omkring Badestueslottet i Frederiksborg Slotspark til opførelsen af forestillingen. Dette forventes der at komme svar på, inden for et par uger. Med det gode samarbejde foreningen har haft i forbindelse med forestillingerne i Fredensborg Slotspark, forventes det ikke, at det bliver noget problem.


De nye forhold i Hillerød gør også at Mastodonterne nu bedre kan langtidsplanlægge deres arbejde. I 2005 skal Sebastian skrive forestillingen "De 3 musketerer" til Mastodonterne, så det bliver et travlt år for Sebastian. Han er netop flyttet til Bogense på Fyn for at skive en forestilling til H.C. Andersen året i netop 2005, men en gang om ugen vil han tager han turen til Hillerød, for at øve sammen med Masto'erne.


Det næste store ønske Steen Lünell har for teatergruppen, er egen tourbus. En bus der kan bruges til at transportere de mange frivillige medlemmer rundt til forskellige arrangementer, som de skal deltage ved og fælles kørsel fra Hillerød Station ud til Mastogården.

Udskriv} | Send | Hits: 3115 |