Vejen til min sande klovn.
Lagt pĺ nettet 16.02.2012

Evaluering pĂĄ klovnekurset

På baggrund af et spændende kursus i skuespillerteknik afholdt af Frederiksborg kredsen i efteråret 2011 med Thomas Malling som underviser ønskede deltagerne yderligere at blive inspireret og undervist af Thomas Malling. Derfor foreslog han et kursus i at finde sin egen klovn. Det viste sig at der var stor interesse for dette tilbud. Weekenden den 11. og 12. februar mødte 16 forventningsfulde deltagere op på Klaverfabrikken i Hillerød


Dagen startede med hyggeligt morgenbord og allerede her begyndte Thomas, at lede vores opmærksomhed hen mod komiske situationer, f.eks. at stille et spørgsmål til en som lige har taget en bid af brødet.

Efter humoristisk fysisk opvarmning af krop og stemme gik vi ombord i en dynge tøj. Her skulle vi finde beklædning til vores klovn. Jeg fandt et par mega store grønternede bukser og en rødternet jakke samt en lille hat. Og som det sidste et par gule tennissko og et slips til at holde bukserne oppe med. Jeg havde det rart i dette kostume, især de gule tennissko som var nogle numre for store til mig gav mig en klovne følelse. Jeg fandt en stor taske, som min klovn godt kunne lide, fordi der var to store hanke i og man kunne gå med den, så den slæbte hen ad gulvet eller man kunne gå og holde den tæt

Vi fik udleveret en lille rød næse. Verdens mindste maske, fortalte Thomas.

På gulvet var der nu opstillet en scene: 2 trappestiger med en længere stang imellem hvorpå der var ophængt rød fløjl som scenetæppe. Dette enkle interiør opfyldte i høj grad min smag for teatermagi.

Nu fik vi en opgave, vi fik 15 min. til at forberede en entre samt vise noget vores klovne figur kan.En efter en kom vi på gulvet og gjorde entre gennem scenetæppet. Thomas afbrød os, guidede os, instruerede os frem til noget helt andet, end det vi havde planlagt. Nogle fik deres kostume korrigeret, generelt fik vi alle at vide, at vi ikke skulle ”spille klovn” men mere have opmærksomhed på kontakten med publikum. At tømme sit ansigt, at slappe af i ansigtet, for at bane vejen for den ægte klovn, der kommer fra dybderne i os. At afprøve enkle udtryk som vinke med øjenbrynene, lyde med tungen. At blive bevidst om brugen af musikalitet i kroppen, rytme og tempo. At opfinde forhindringer for figuren. At finde tema, og variationer over tema. Ja, det gav sved på panden. Vi blev virkelig udfordrede.

Det var meget underholdende og lærerigt at følge alle deltagernes samarbejde med Thomas i søgen efter deres autentiske klovn. Jeg er blevet meget klogere på hvad en klovn er.

Så tak til Dats som arrangør af kurset, Thomas Malling og alle deltagerne. Det var en herlig week-end.

Annie Gaarsdal

Udskriv} | Send | Hits: 1407 |