Rapport fra Fak's Maskeworkshop 20. - 21. marts med Stephan Vernier i Nivå Amatør Teater.
Lagt pĺ nettet 27.03.2004

Af maskekonsulent Susan Malberg Albertsen. Foto Susan.
SĂĄ lykkedes det endelig at fĂĄ stablet et maskekursus pĂĄ benene. Og hvilken fryd det var!
Stephan forklarer
Stephan forklarer
Impro med karaktermaske
Impro med karaktermaske
Emotionel maskeøvelse
Emotionel maskeøvelse
Comedia dell arte øvelse
Comedia dell arte øvelse
Stephan med neutral masker
Stephan med neutral masker

Deltagerne var en skøn dynamisk blanding af prof, semiprof og folk som aldrig havde spillet teater før, endsige båret maske. Den blanding var rar. Derudover var gennemsnitsalderen høj, og ældste deltagere 65 år. Så kom bare an!
Tak til Fak, og Nivå amatør Teater. Det var dejligt at arbejde i et rart scenerum med lys og hele pivetøjet!

Vi rejste gennem masketyperne. Neutralmasker, emotionelle ( arketyper) masker, karaktermasker og Commedia Dell Arte masker.
Kun Commedia masker har lyd, sprog. Resten er tyste. Ikke nogen nem opgave for moderne mennesker, at koble lydmaskinen og ordskvalleret og tankestrømmene fra, for at give gestaltningen af masken klarhed og mening.
Vi startede dagene med let fysisk træning med øvelser bla hentet fra yoga og japansk træning, samt koncentrations og opmærksomhedsøvelser.

På skift lavede vi maskeimprovisationer med vægt på enkle, men vigtige begreber som "tags", "takes" og "sekvens" - skuespilteknik som hjælper med at give den enkelhed og ro, som er så svær at nå, men er så nødvendighed for at tilskueren kan nyde sin skuen.

Jeg vil på det varmeste anbefale både Stephan Vernier, og maskespil til alle som har lyst til at arbejde med at gøre deres karakterer, masker eller ej, klare og rolige.

Jeg er imponeret af Stephans evne til at oversætte sin ekspertise til os jævne bønder på fortræffeligste vis. Alle nød det og lærte, lærte! Det var indlysende for os alle, at det er en kæmpefordel at blive undervist af en prof. teatermand som ham, der lever med og af sit teater.

For alle som ikke kender det: webside www.thalia1.dk

Officersbygningen, Vester Allé 3, Opg. C. DK - 8000 Aarhus C Tel. +45 86 13 78 99 FAX +45 86 13 34 10 email: post@thalia1.dk


Det er Danmarks eneste professionelle masketeater. Und jer selv at opsøge deres forestillinger. De ses bl.a. i april på børneteaterfestivalen med deres nye spil - men kan bookes med deres andre forestillinger. Min yndlingsforestilling er "Lommeoraklet".

De bedste hilsner fra Susan Malberg Albertsen

Udskriv} | Send | Hits: 1548 |