MINDEORD.....
Lagt pĺ nettet 22.09.2003

Af Jørgen Valentin
...i forbindelse med Rigmor Hyllested Pedersens pludselige død mandag 22.9.2003
Rigmor Hyllested
Rigmor Hyllested

Rigmor Hyllested Pedersen (72 år), Fredensborg, virkede hele sit liv indenfor amatørteatret. Det var både som initiativtager af nye teaterprojekter, som skuespiller og som organisator.
Hun startede sin amatørteater virksomhed i Skoven ved Kulhuse, hvor hun spillede et utal af roller bl.a. med Svend Møller Nicolajsen som instruktør. Senere, da hun flyttede til Fredensborg, var hun med til at stifte Fredensborg Amatørscene. Og her spillede hun også mange roller. Hun bibeholdt sine venskaber i Jægerspris og Skoven og spillede også med i Jægerspris Amatør Scene. Rigmor var meget optaget at lave teater med børn, så da Fredensborg Amatørscene havde en midlertidig passiv periode, startede hun Fredensborg Børne og Dukketeater, hvor hun med stor energi instruerede børn i at spille teater. På et tidspunkt lod hun sig indvælge i bestyrelsen for Dansk Amatør Teater Samvirkes (DATS) Frederiksborg Amts Kreds, hvor hun var et meget aktivt og energisk medlem i adskillige år. Da hun trak sig tilbage fra dette arbejde, blev hun udnævnt som livsvarigt æresmedlem af DATS for sin indsats.
Rigmor havde også en betydelig finger med i en række større egnsspil i Nordsjælland. Hun spillede med i "Kulsvierblod" i 1986, hun var medinitiativtager og medspiller i stavnsbåndspillet "Vorherre er i himlen og kongen langt borte" 1988 ved Badstueslottet i Hillerød. I 1990 deltog hun i 1. maj spillet "Af rette støbning" i Gjethuset, Frederiksværk. Hun var medstifter og medspiller i Fredensborg Egnsspil "Om 100 år er alting glemt" i 1994 i Fredensborg slotspark.
Her skabte hun figuren Madam Mangor, som senere skulle få stor betydning og som hun også spillede i egnsspillet i 1997 "Den store dag" samt i spillet "H.C.@ndersen" i 2001 i Krogerup Avlsgårds store lade. I forbindelse med de tre sidste spil, fik hun et nært venskab med dramatiker og sceneinstruktør Thomas Malling og scenograf Jane Wessely.
I 2004 er det hensigten, at endnu et stort spil ser dagens lys i laden på Krogerup Avlsgård, og i den forbindelse stiftedes i 2002 foreningen Madam Mangor, som er baggrundsorganisation for egnsspillet. Her blev Rigmor også udnævnt som æresmedlem.
I flere perioder gæstespillede Rigmor i flere amatørscener i Nordsjælland. Hun var indimellem også med i en kirkedramagruppe ved Asminderød Kirke, hvor hun spillede sammen med bl.a. præsten Lars Tjalve.
I denne uge skulle hun og hendes mand Helmuth have været rejst til Litauen, hvor de begge ved en festival skulle have spillet med i Jægerspris Amatør Scenes opsætning af Kaj Nissens "De døde fra Donau".
Rigmor var ikke kun interesseret i teater. Hun var med i en forening til bevarelse af Højsager Mølle. Hun var levende interesseret i litteratur, og var i mange år med i en litteraturkreds.
Hun var rigtig god til nordsjællandsk dialekt, og hun tog jævnligt ud og læste højt i foreninger og
ældreklubber.
Rigmor var også damefrisør og havde en frisørsalon i sit hjem. Privat havde hun et meget stærkt samkvem med sin familie, der mindst een gang om året rejste samlet på udenlandsrejser.
Rigmor var et varmt menneske, der støttede sine venner og familie af et stort hjerte. Hun var energisk og livsglad, Var der en person, som var kendt i vide kredse, så var det Rigmor.
Æret være hendes minde.

Udskriv} | Send | Hits: 3328 |