Amtets kulturpriser 2003
Lagt pĺ nettet 22.11.2003

Af Preben Stæhr
Torsdag den 13. november var datoen for Frederiksborg amts uddeling af ĂĄrets kulturpriser.
Ole Honoré (th.) overrækker Bent Jeppesen (tv.) årets teaterpris.
Ole Honoré (th.) overrækker Bent Jeppesen (tv.) årets teaterpris.
Niels Jørn Lebech modtager musikprisen af Peter Westh.
Niels Jørn Lebech modtager musikprisen af Peter Westh.

Den store pris pĂĄ 25.000 kr. blev ikke uddelt i ĂĄr, fortalte kulturrĂĄdsformand Eva Nejstgaard, da man ikke havde kunne finde frem til den helt rigtige kandidat?

Modtagerne af de seks mindre kulturpriser (kr. 10.000) blev efter indstilling fra de forskellige fagudvalg:

Billedkunstprisen, maleren Andres Kierkegaard for med sin ofte provokerende indsats som billedkunstner både hvad angår emnevalg og sammensætning af figurer. Anders Kierkegaard sagde i sin takketale, at han netop havde haft 40 års jubilæum, idet han debuterede som 17 år på Kunsnernes Efterårsudstilling.

Teaterprisen, som blev overrakt af udvalgsformand Ole Honoré gik til tidligere teaterchef for Helsingør Teaterforening Bent Jeppesen for sit store engagement gennem snart 25 år inden for børneteaterområdet, som initiativtager til gadeteaterfestivalerne i Helsingør og som foregangsmand i etableringen af dialog inden for teaterverdenen. I sin takketale kom Bent Jeppesen bl.a. ind på det interessante, at Frederiksborg amt er det eneste amt i landet uden et egentlig teaterhus! [LÆS BEGRUNDELSEN HER]

Musikprisen gik til Espergærde Ungdomsskole og blev overrakt til ungdomsskoleinspektør Niels Jørn Lebech.
Espergærde. Ungdomsskole har specialiseret sig i musicals. Begyndte med ”Jesus Christ Superstar”, toppede med ”Atlantis” og senest, ”Blod og Ære”, nummer 31 i rækken som blev en flot forestilling med over 100 unge engagerede mennesker. [LÆS BEGRUNDELSEN HER]

Idræts- og ungdomsudvalget uddelte deres pris til Birgitte Rose, KFUM-spejderne i Hillerød for mere end 25 års arbejde med engagement og stort ildhu.

Almen kulturprisen gik til Asger Berg, måske bedre kendt som ”Lars Kanit”, som hver uge er at finde i Frederiksborg Amts Avis, hvor han sammen med tegneren Henrik Monved tager bestik af store og små mærkværdigheder.

Museumsprisen gik til inspektør Anne Majken Snerup fra Flynderupgaardmuseet, for sit store arbejde som inspirator og igangsætter og for indimellem for at være en stædig idealist!

Til lykke.

Udskriv} | Send | Hits: 1768 |