H.C. Andersen projektet
Lagt pĺ nettet 20.09.2005

Foto: Frederiksberg børne- og Teaterkor.
Foto: Frederiksberg børne- og Teaterkor.

DATS Frederiksborg Amtskreds og DATS Københavnskredsene gik i foråret sammen med dramatikeren Andreas Garfield om at skabe et teaterstykke i anledning af H.C. Andersen året.

Fire teatergrupper gik med i projektet nemlig Frederiksberg Børne- og Teaterkor som har premiere lørdag den 24. september. Lo Specchio fredag den 28. oktober, og Teaterkatten fredag d. 11. november, Nivå Amatør Teater kommer så med deres bud på stykket i begyndelsen af det nye år
.

Her er så muligheden for at se hvad de fire grupper har fået ud af det spændende stykke.

Teaterstykket handler om, Kampen for at fantasien kan leve videre på trods af alt andet må forgå. Det er historien om H.C. Andersen der er bange for at dø, men til sidst accepterer at måtte leve videre i sine eventyr, leve videre i de historier han ikke selv anså for særligt vigtige.

Det er en barsk historie, og lige som alle gode eventyr har den noget at lære os, og det er ikke de søde ting man kommer let til, der lærer os mest, ligesom det langt fra er alle eventyr der har en lykkelig slutning.

Selvom H.C. Andersens første samlinger hed ”Eventyr fortalt for børn” er det langt fra kun børn der er målgruppen. Han lagde stor vægt på at voksne fik mindst lige så meget ud af eventyrerne som børnene.

Læs mere: www.frederiksbergteater.dk og

www.lospecchio.dk

og www.teaterkatten.dk


Udskriv} | Send | Hits: 1354 |