Dansk kultur at låne penge

Det ligger dybt i den danske kultur at låne penge. Måden at låne penge har dog ændret sig gennem tiden, og de forskellige typer af lån har ændret sig i løbet af de sidste 100 år. For bare et par årtier siden var der ikke noget, der hed kviklån eller SMS lån. Men det er der kommet i takt med mobilen og internettet samt teknologien, som gør det muligt at udstede denne form for lån.

Selvom det langt fra er de fleste danskere, der tager et kviklån eller SMS lån i ny og næ, er der stadig mange danskere, der låner penge. Så gør de det bare på en anden måde. Det kan eksempelvis være et boliglån for at kunne købe drømmehuset. Eller måske bare et forbrugslån, hvis december har været lang, og der stadig er et par dage endnu inklusiv en nytårsaften, der skal fejres. Det kan godt være svært at holde en ordentlig fest med overtræk på kontoen, og så kan det hurtigt blive tiltalende at låne penge til det.

Udbredt i mange år

Det er låne penge til at kunne købe ejendomme, starte forretninger eller lignende har dog været udbredt i mange år. I stort set lige så lang tid som vi har haft penge, har der været mulighed for at låne samt at udlåne penge.

Det er ikke et nyt fænomen, vi først er begyndt at tage til os inden for de sidste 50 år her i Danmark. Det har været udbredt i stort set hele verden i mange hundrede, hvis ikke tusinder af år.

Så mon ikke det også kommer til at være en del af vores kultur i de næste mange hundrede år. Der er hele tiden udvikling i den finansielle sektor, og i øjeblikket er det kryptovaluta, der er på vej frem. Men det får dog nok ikke nogen betydning for lånemarkedet, da det nok altid vil være det, uanset om vi handler med bitcoins eller danske kroner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.