At mødes over lækker mad har altid været en del af den danske kultur. Fødselsdage fejres med boller og kagemand, i julen står den på andesteg, og til påske er der sild og snaps på frokostbordene. Får man uventede gæster byder man en kop kaffe og en tørkage, og skal man holde parmiddag med gode venner, så kræser man gerne lidt ekstra for menuen. At servere mad i sociale sammenhænge er derfor ikke noget nyt for danskerne.
Men det er konceptet ’social dining’ til gengæld.
Mange retter små
Social dining er et nyt koncept, som særligt vinder frem på restauranter. I al sin enkelthed handler det om, at en gruppe mennesker mødes om maden, deler retterne og på den måde får en fælles oplevelse at sætte i mindebogen.
I stedet for at få en portionsanretning på en tallerken, når man er ude at spise, så bliver der i stedet dækket op med tomme tallerkner, hvorefter maden bliver anrettet på fade. Helt som var man hjemme ved mors kødgryder, så sendes retterne rundt gæsterne imellem, der så kan tage det, de ønsker.
Fælles mad er et godt samtaleemne
Noget af det som social dining virkelig kan, det er at bringe folk tættere sammen. At skulle smage på maden sammen er en god samtalestarter, fordi man efterfølgende kan indgå i en dialog om, hvad der var godt, og hvad der var mindre lækkert ved den mad, der blev serveret.
Med et håb om at gæsterne synes, at den mad du serverer, smager godt, så kan du selv invitere til social dining.
Hvad skal du servere?
Et godt sted at samles om både mad og madlavning er ved grillen. Bænket om bordet får middagsgæsterne lov til at være en del af madlavningsprocessen, når kød og grøntsager syder og steger på grillen ved siden af dem. Lav et par lækre salater som tilbehør og server et nybagt brød. Så vil samtalen og hyggen flyde derudaf som aldrig før.
Har du endnu ikke en grill, kan du købe en mærkevaremodel lige her: weber q3200 tilbud. Så er du nemlig klar til sommerens sociale sammenkomster og dit første social dining arrangement.