Skriv dit eget teaterstykke

Skriv dit eget teaterstykke

Drømmer du om at lave dit eget teaterstykke, er der ikke noget, der holder dig fra at gå i gang med at skrive det her og nu.

Alle de store forfattere er jo startet et sted, og i sidste ende kommer det jo kun an på din fantasi. Så hvis du har en drøm om at skrive teaterstykker, behøver du ikke at tage en uddannelse eller et kursus for at komme i gang. Det er bare med at kaste dig ud i det og så prøve dig frem.

Brug evt. denne kunstportal til kreativ inspiration, hvis du har brug for det. Du kan også besøge de danske museer, hvor der er meget inspiration at hente.

Alle kan skrive et teaterstykke

Der er ikke nogle grænser for, hvem der kan skrive teaterstykker. Det er ikke en opgave, der kun er forbeholdt for en udvalgt skare.

Alle kan skrive et stykke. Det er langt fra alle, der kan få sit stykke opført på de store scener verden over, men det er også en helt anden snak. Har du bare lyst til at skrive dit eget teaterstykke, er det bare med at gøre det.

Skal du selv spille med?

Det kan også være, du selv har en spirende skuespiller gemt indeni. Der er mange skuespillere, der på et eller andet tidspunkt prøver kræfter med andre elementer inden for deres fag, enten som forfattere, instruktører eller hvad det nu engang kan være. Så du kan sagtens skrive et teaterstykke, hvor du selv spiller med i. Det er set mange gange før.

Det er dog ikke et must, at du skal spille med i dit eget stykke, hvis du ikke er interesseret i at spille skuespil selv. Du kan også sagtens bare holde dig til at skrive og så lade andre om at spille selve stykket.

Få en karriere som tekstforfatter

Der er mange mennesker verden over, der lever af at skrive til film og teaterscener. Så det er jo ikke helt urealistisk, at du en dag kan ende med at få en karriere som tekstforfatter inden for netop denne verden.

Der er mange teaterstykker, der bliver solgt til mange lande verden over. Og det er gerne forfatterne til stykkerne, der får pengene, hver gang et stykke bliver solgt. Så det kan altså også være en måde at skabe din egen karriere på, hvis du går i gang med at skrive teaterstykker nu.

Sæt selv stykket op

Hvis du ikke kan få solgt dit stykke til et teater, kan du jo også vælge selv at leje et teater og sætte det op selv. Det kan eksempelvis være som instruktør eller med-instruktør. Der er mange amatørscener landet over, som evt. har mulighed for at komme ind på.

Det kan også være, du kan finde en forening eller lignende, som du kan gå sammen med om at sætte stykket op. Der er mange muligheder for at komme frem inden for denne verden, hvis du bare arbejder hårdt nok og opsøger dine muligheder for det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.