Det kan vist ikke komme bag på nogen, at mad er en stor del af kulturen i de fleste lande. Det gælder også i Danmark, hvor vi bruger rigtig meget tid på både at tilberede og spise mad derhjemme. I andre lande er det ikke lige så udbredt at lave mad selv. Der spises der som regel ude i byen, og det sker gerne syv ud af syv aftener om ugen.
Men herhjemme elsker vi vores køkkener, og vi bruger endda mange hundrede tusinde kroner på at istandsætte dem, renovere dem og installere nye elementer. Også selvom det måske betyder, at vi skal ud og låne penge til det, holder vi os ikke tilbage, når vi skal i gang med at renovere måske boligens vigtigste rum.
Foruden soveværelset, hvor vi bruger 6-9 timer hver nat, bruger vi en rigtig stor del af vores tid i køkkenet på primært at lave mad. Selvom mange efterhånden har valgt at bestille måltidskasser online, skal en del af maden stadig lige tilberedes eller i det mindste varmes, før det er klart.
Vi er heldige
I Danmark er vi så heldige at have tid og mulighed for at kunne gå op i vores måltider. I mange andre dele af verden handler mad primært om at overleve. Men i Danmark er vi så privilegerede, at vi kan tage det et skridt videre og bekymre os om, hvad vi får at spise, hvordan det bliver tilberedt, hvordan det bliver anrettet og så videre.
Det er ikke alle mennesker i verden, der er så heldige, som vi er i Danmark. Så næste gang du står og laver mad i dit køkken, og du har mulighed for at bruge de råvarer og ingredienser, du har lyst til, samt at lave den ret du vil, kan det være en sund ide at sende en tak, fordi du er så heldig at have muligheden for det.
Og mon ikke maden kommer til fortsat at være en stor del af vi danskeres kultur i de næste mange år ud i fremtiden?